tirsdag 23. oktober 2007

Clinton sliter

Hillary Clinton er en av de aller heteste og mest populære kandidatene på demokratisk side i forkant av valget neste år. Nye meningsmålinger viser bare det mange eksperter har sagt tidligere; amerikanerne er IKKE klare for å stemme frem en kvinne. Av 300 millioner så er det veldig mange ultrakonservative mennekser med gamle verdier som setter religion høyt.

Hun får lavest oppslutning hos de over 65 år noe som er med på å vise til denne konservative delen av befolkningen. Hele 50% sier at de aldri ville stemt Clinton. Hvis dette tallet stemmer godt med virkeligheten så er hun sjanseløs i et valg, hvis hun blir stemt frem. Mye kan fortsatt forandre seg, men at hun i tillegg er langt til venstre i amerikansk rikspolitikk gjør det enda tøffere for henne å kapre gamle Bush-velgere. Tror at hvis Bush fikk enda en sjangs ville han knust Hillary i et valg.

Samtidig sier 37% at de aldri ville stemt på Obama. Jeg tipper at han sliter med de eldre han også, men har et klart overtak over yngre.

Men! Han kommer ganske godt ut i forhold til en som har blitt tippet som mulig kandidat for republikanerne. Giuliani får også svimlende 43% som aldri ville stemt på ham.

Disse spørreundersøkelsene kan hjelpe å se frem i tid, men er langt fra noe som helst egentlig. Tror ikke McCain er mer populær og de andre demokratene får nok ikke særlig bedre støtte.

Jeg tror USA er klare for et nytt parti. Moderates eller noe i den retningen. Hillary sliter fordi hun ligger langt til venstre i følge mange amerikanske politiske kommentatorer. McCain og krigføringen ligger langt til høyre, med sine konservative verdier. Personlig synes jeg at sentrum i norsk politikk er helt håpløs, men i USA tror jeg det ville vært et godt alternativ. USA vil aldri godta en ekstremvenstre President, men tiden for ekstremHøyre President er også over. Jeg stemmer for at demokratene som ligger til høyre og republikanerne som ligger til venstre danner et Moderates parti. Tror de er mer enige enn uenige og da er man vel godt i gang!

Ingen kommentarer: