onsdag 24. oktober 2007

Da skjedde det endelig

Bedre sent enn aldri, men for å være ærlig så trodde jeg at det kunne ta mer tid.
Etter at Sponheim tok avstand i fra et samarbeid med FrP så har det kommet et tydelig skille på borgerlig side og hvilke alternativ som står gjeldende for velgerne. Jeg tror fortsatt at han på sikt taper på dette, kanskje er heldig og får SV velgere til neste valg... men nå er det klart at partiene må velge side. FrP krever nå at Høyre velger side for å sette alternativene frem.
FrP kan fortsatt blir størst på borgerlig side i 09 og må derfor få med seg de som vil bli med og danne regjering. Sponheim har sagt aldri i verden, Høybråten har flørtet med Jens, men kommer også til å skuffe mange velgere om han ikke tar en Sponheim, mens Erna ville vært rar om hun ikke valgte FrP som i realiteten står mye nærmere enn folk sier.

Da vil sikkert meningsmålingene begynne å vise hva folk egentlig vil stemme. Tipper da at Høyre+ FrP får flere stemmer etter hvert som vi nærmer oss valget.
Siv Jensen sier kort og klart ifra: "Vi er krystallklare på at vi vil ha et regjeringsskifte. Det gir ingen mening å fortsette slik vi har ordnet oss. Jeg mener at vi alle framstår som hodeløse kyllinger. Det er det bare Ap som tjener på"

Innerst inne mener hun nok at Sponheim og Høybråten er de hodeløse kyllingene, som er helt urimelige i forhold til størrelsen de har på sine partier. De kan bare drømme om å til sammen ha flere stemmer enn FrP, så å gå til valg bare med Høyre er helt "hodeløst".

Nå håper jeg bare at Erna og Co. gjør det som er best for velgerne sine. Ved å klart si i fra at Høyre står for et regjeringsskifte, og dermed støtter en regjering der FrP er med, vil forhåpentligvis gjøre at lille Sponheim og lille Høybråten kommer gråtende tilbake.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det har strengt tatt ikke skjedd noe enda. Frp sliter fortsatt med å få med høyre i et samarbeid og Høyre går inn som tilhengere av "et bredt borgerlig samarbeid" med alle 4. Blir spennende å se om ting blir avklart i kveld på holmgang.