onsdag 31. oktober 2007

"Lyntog?" Ja takk!

Dagsavisen skriver i dag om muligheten som ligger i å foreta en skikkelig extreme makeover på jernbanen og sette inn høyhastighetstog på alle de viktigste strektningene i Norge.

Dette er bare en avisartikkel om at regjeringen vurderer å diskutere mulighetene en gang i fremtiden, mer konkret kan selvsagt ingen være på et så "tidlig" tidspunkt. Ja, det vil gjøre underverker for flytrafikken. På kort sikt kan den sikkert redusere flytrafikken noe, men på lengre sikt vil den kun bidra i å hindre en like enorm stigning som vi har hatt nå i det siste.
Godstransport vil også kunne bruke mer effektive tog i stedet for langsomme biler langs veldig langsomme veier. Her også er det på sikt kun snakk om en reduksjon av økningen, ettersom veldig mange er helt avhengig av veitransport uansett kostnader.

Men en slik utbygging burde, etter min mening, ikke komme som en erstatter for motorveier. Befolkning, trafikken, næringslivet, antall firmaer som trenger transport mm. øker og vil fortsette å øke. Derfor er det å ikke ha motorveier bare å forskyve problemene frem i tid og sitte og se hvordan de bare blir større og større.

Kom igjen Navarsete! Fikser du dette nå ASAP blir du veldig populær blant alle aktører som driver transport. Det vil si nesten alle som har bil, og alle transportfirmaer, og alle transporttjenestekjøpere, og alle som ikke liker(eller er redde for) å fly.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror ikke det er mulig med ja takk begge deler tankegang her. Blir det tog som beskrevet her, så vil veiene kun asfalteres om og om igjen i noen tiår til. Det som er positivt med dette er at det er umulig med bompenger! Det negative er da at billettprisene på disse togene kommer til å svi på pungen.

Statistisk sett er det likevel lite som tyder på at noe faktisk blir gjort.

Anonym sa...

Slutt å syt om veiene! Vi trenger ikke motorvei overalt