torsdag 4. oktober 2007

Sponheim, Sponheim, Sponheim!

Jeg fikk tidlig det intrykket at Sponheim ikke er som alle andre politikere og at han virket bare litt mer fornuftig enn mange av de andre A4 menneskene på stortinget. Han sier det ha mener, og mener det han sier. Men er det så lurt å late som landets tredje største parti (ved kommunevalget riktig nok), oftere nest største de siste par årene, ikke eksisterer?
Sponheim sa på mandag at det er utenkelig for Venstre å sitte i regjering med FrP. Han sa til og med at han foretrekker Jensemann som statsminister fremfor Siv Jensen. Men å danne regjering med Ap er minst like utenkelig. Hva er det du vil Sponheim?!

Ser nesten ut som om han vil se hvor mange lojale velgere han EGENTLIG har. Regner med at han mister noen velgere på dette. Utrolig dumt og meningsløst! Han kan umulig tjene noe på det! Worst case scenario er nå at dette ikke endrer seg og at KrF+H+FrP prøver å danne et regjeringsalternativ sammen og kanskje trekker inn nok stemmer både fra Venstre og regjeringspartiene til 2009.

Selv så syns jeg at Høybråten er nesten like klar som Sponheim på at å sitte i regjering med Siv, er som å føre Norge inn i en krise på nesten alle områder. Synes for øvrig at Jensen har klart seg best gjennom denne saken og sagt klart i fra at hun synes det er synd at det er slik, men nå er det i hvertfall ryddig og klart for Venstres velgere og alle andre, at en stemme til Venstre ikke er en stemme til et bredt borgerlig samarbeid.

Sponheim må huske at det uansett er ca. 1 av 5 som stemmer FrP og kun ca 1 av 20 som stemmer Venstre! Disse 1 av 5 skal og må ikke lenger holdes utenfor!

1 kommentar:

Anonym sa...

yes, yes, yes! Sponheim leker med de veldig få velgerne han har. Måtte han komme under sperregrensen i stortingsvalget!