mandag 29. oktober 2007

Nå tar "borgerlig samarbeid" over i media

Det er to år til stortingsvalget, men hver dag preges aviser og TV-innslag av Siv Jensen og regjeringssamarbeid på borgerlig side. I dag skulle jeg se Tabloid, første gang på over en uke, og tenkte at i dag må det vel være et eller annet om disse Dash flyene. Neida!

Hele sendingen gikk til Siv, Erna, Dagfinn og Venstres nestleder som mangler navn i mitt arkiv.
Etter min mening virket nok engang Jensen som den som er villig til å prøve å strekke seg i retning sentrum for å få på plass et regjeringsalternativ så tidlig som mulig. Hun har sagt det samme i flere uker nå; "la oss sette oss ned og snakke" - veldig enkelt, veldig forståelig

Grunnen til at jeg støtter Jensen her er at det er hun som vil danne samarbeid selv om det til syvende og sist er hun og FrP som må tåle juling ved eventuelle avtaler mellom de 4 partiene. Ved et slikt samarbeid, ser jeg at Jensen gir veldig mye til sentrum i forhold til hva sentrum er villige til å gi tilbake. FrP er fortsatt klart større enn Venstre+KrF tilsammen så at de fortsatt er så kravstore er ufattelig. Hvis demokratiet skal ha en mening må de 20-25% som vil stemme på FrP i 2009 må gjennomslag for sitt valg. Det samme gjelder de ca. 20% som stemmer Høyre.

Hvis for eksempel Høyre + FrP får rundt 45% sammen ville det vært helt uforståelig at Venstre og KrF nærmest kan diktere og bestemme hva disse må gjøre for å få makt.

Vil også nevne at det beste ved dagens tabloid var to innringere og to sms'ere som alle er enige om en veldig viktig sak... et forslag heter det. Sperregrense på 10% gjør at små relativt ubetydelige partier ikke får samme stemmerett som de har i dag. Wonderful!

I en slik situasjon ville det vært kun AP, Høyre og FrP som fikk styre. En ønsketenkning selvfølgelig, for oss som gjerne vil bytte ut dagens regjering.

1 kommentar:

Anonym sa...

Enig med 10% sperregrense. Problemet er vel da at småpartiene forsvinner. Helt urealistisk å få KrF tilbake over 10 for å si det slik. Da blir det velgerflukt, fra SV til AP, fra SP til AP og muligens Venstre, og noen fra sentrum til Høyre og FrP. Som du sier så er det bare Høyre og FrP som ville tjent på en så høy sperregrense. Inntil videre må vi bare finne oss i at de minste er størst.