fredag 19. oktober 2007

Indirekte og politisk korrekt... hva er vitsen?

Så på tabloid i går som handlet i sin helhet om Jens og sine nye kolleger i regjeringen. En ting, som jeg vet flere misliker, er at politikere må svare så indirekte som mulig og passe på å holde "political correctness" på et høy nivå. Hvorfor?!

Jens indikerte indirekte på en politisk korrekt måte at Bekkemellem fikk fyken pga at vi trenger en med minioritetsbakgrunn i regjeringen for å opprettholde mangfoldet. Blæ!
Det var ca det jeg fikk ut av svaret, som var mye mindre direkte enn slik jeg fremstilte det. Han kunne selvfølgelig ikke begrunne konkret hvorfor hun ikke fikk fortsette. Etter min mening var Karita en av de som virket mest engasjert og motivert til å gjøre en god jobb. Jeg vet jo selvsagt lite om hva som skjer mellom de 4 veggene hennes på stortinget, men det ser ut som hun har fått gjort mye av det Ap jobbet for.

De andre to er jeg veldig glad for ikke lenger har så mye makt som de hadde. Vi må en utdanningsminister med utdanning! Djupedal kan ikke skryte av for mye utdanning akkurat. Bjørnøy og Djupedal virket som de som handlet minst av alle, og fikk til minst som et logisk resultat. I tillegg hadde de klart dårligst støtte fra velgerne. Men kommer det til å utgjøre store forskjeller? La oss være positive og tro det da.

Han Solhjell har aldri virket spesielt troverdig heller, men får håpe han har planene klare. Kunne si i går på Tabloid at det første han kommer til å gjøre er å reise rundt og møte utfordringene face2face i skolen. Det høres alltid fornuftig ut, men problemet er at dette må gjøre i forkant, slik at når du sitter med makta skal du være klar til å HANDLE. Mulig han ikke har visst om dette i særlig lang tid, men da må Stoltenberg ta ansvar.

Men en fellesnevner har NESTEN alle i SV og Ap. De er så fordømt sta og "politikere" per def, kan ikke snakke direkte, og må møte kritikk på en enda mindre direkte måte.
Høyre har også noen sånne skikkelser, men det kan ikke være politisk ideologi som avgjør personen? Neida, Kristin Halvorsen er mye mer direkte og konkret, selv om hun bryter løfter og er uærlig. Sponheim er også direkte og flink til å snakke for seg, men lite konkret som regel. Erna ditto. Dagfinn tilhører kjedelig-politiker kategorien med 0 verdi. Siv er kanskje den som er mest direkte, mest konkret og mest troverdig i måten hun snakker på. I tillegg holder hun øyekontakt med de hun snakker til. Det er så irriterende å se politkere spørsmål fra meddebattanter for deretter å stirre på programleder mens de svarer.

Uansett hvem som opptrer best og mest troverdig, så synes jeg at Jensemann gjorde rett i å vise både regjeringen, stortinget og velgerne at han har autoritet og bytter ut de statsrådene som har fått til minst og som folket selv mener har gjort en dårlig jobb etter 2 år i posisjon.
Det kan selvfølgelig tiltrekke gamle velgere som mista håp, men Bekkemellem hadde mange fans, så... hvem vet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Enig om det med Siv,men du verden for en hes og forferdelig stemme. Nå få a se å legge røyken på øverste hylle!

Anonym sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).