tirsdag 9. oktober 2007

Dyrere strøm og dobbeltmoral... igjen!

Etter den spennende høsten i fjor, når hele landet forberedte seg på å betale rekordhøye strømregninger, er det nå duket for nye økninger i strømpris og produksjon. Grunn? Grunnen er visst kun innføringen av CO2 kvoter. Vannmagasinene er stapp fulle og vi kunne ha forventet en normal og god vinter.

Regjeringen bruker masse svette og tårer på å få flest mulige klima- og miljøtiltak ut i system for å sørge for at det ikke blir så fort varmt her i verden. Men økt olje- og gassutvinning og leting i havet som produserer mer CO2 enn hva kuene klarer å presse ut fra kroppen er helt greit. Vi skal likevel fremstå som det landet i verden som tar klimatrusselen på alvor. Altså, kun de i regjeringskontorene. Det er tydeligvis vi som betaler strøm som får straffen. CO2 kvotene kommer fra nå av i posten x antall ganger i året og vi må sørge for å betale slik at isen kanskje likevel ikke smelter SÅ fort. Pengene skal gå til formål rundt fornybar energi, steder der det fortsatt er kull og gass.
Altså: vi i Norge skal betale mer for strøm, grunnet CO2 avgifter innført primært i andre land.

Hva nå Jensemann? Sa ikke du at det blir feil å fokusere mest på klimautslipp ute? Må vi ikke først å fremst se hva vi kan få gjort her hjemme? Da er ikke olje og gassen i nordsjøen spesielt grønn...!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sånn er det nesten i alle saker i politikken. Hva er nytt?